Dagdromen boven tekenwerk

Ria Willemsen geboren in Wekerom( gemeente Ede 1957) was als kind al creatief en probeerde allerlei materialen uit om te ontdekken, waar haar interesse lag. Het tekenen sprak haar het meeste aan, omdat ze daarin haar gevoel kon uiten. Op 14 jarige leeftijd won ze de hoodprijs met een tekenwedstrijd in het meisjesblad Tina.

In 1984 ging ze met een buurvrouw 10 lessen volgen in het maken van poppen. Haar eerste pop was een niet zo’n succes, maar ze was er reuze trots op. Daarna volgden nog vele poppen, die met veel geduld steeds mooier werden. In 2003 werden haar inspanningen beloond met een nominatie voor de poppenring in Ahoy te Rotterdam.

In 2005 is ze aan een 3 jarige opleiding fijnschilderen begonnen aan de kunstacademie te Wildt. Daar leerde ze de fijne kneepjes van olieverf schilderen, technieken en kleuren, ook begon ze meer oog voor detail te krijgen.

In 2007 won ze een amateurwedstrijd vogels schilderen in Natuurdiorama te Holten (158 inzendingen)

Haar onderwerpen zijn meestal dieren en bloemen, omdat die haar het meeste aanspreken. Haar leerlingen wil ze leren kijken, als belangrijkste bijbrengen, maar ook waar ligt de schaduw en hoe meng ik kleuren.

© copyright Ria Willemsen | ontwerp VerhoekDesign | realisatie Mive